domingo, octubre 26, 2008

La Unió de Botiguers de Mataró va celebrar el trentè aniversari de la seva creació







Unió de Botiguers fa 30 anys premiant la fidelitat i continuïtat comercial

L’entitat aplega més de 200 persones en un sopar d’aniversari en el qual es van exposar els canvis i reptes de futur del sector comercial a la ciutat

per J. Vives - fotos R.Gallofré - 24/10/2008 13:05 (246 lectures)



La Unió de Botiguers de Mataró va celebrar el trentè aniversari de la seva creació amb un sopar celebrat dijous, dia 23, a l’Hotel NH Ciutat de Mataró. L’acte va aplegar més de 200 persones, entre les quals l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, el sots director general de desenvolupament comercial i artesania de la Generalitat, Jordi Carbonell, i el president de la Fundació Comerç Ciutadà, Jordi Rotllán, així com representants dels grups municipals i membres de les entitats col·laboradores i patrocinadores. Però van ser els mateixos botiguers els grans protagonistes d’una vetllada en el transcurs de la qual es van repartir els Guardons UBM al comerç ciutadà.

L’entrega del guardó a l’advocat Joan Bigorra a títol pòstum en reconeixement a la seva contribució al comerç ciutadà va ser un dels moments més emotiu de la nit. La seva vídua, Rosa Ferrer, visiblement emocionada, va agrair “el recolzament” rebut i el “reconeixement” a Bigorra, que suposa “el reconeixement a la feina de gent que treballa de forma desinteressada”. A banda d’aquest guardó, que va rebre una llarga ovació per part dels assistents, també es van repartir premis a la fidelitat i a la continuïtat en l’empresa, a empresaris que han assolit en alguns casos la cinquena generació i a treballadors que porten entre 30 i 40 anys en una mateixa botiga. A més, es va fer entrega d’un diploma de reconeixement i menció al mèrit del comerç mataroní a la perruquera Felicitas Ordás. En total es van repartit una quinzena de guardons.

D’altra banda, durant la nit també es va fer el sorteig del cotxe, un Toyota Aygo, que sortejava la Guia Capgròs de Mataró juntament amb Veymar, concessionari oficial Toyota de Mataró. El guanyador va ser Antoni Serra Masferrer.

Canvis, reptes i oportunitats
En el torn dels parlaments, el president de la UBM, Jordi Vallcorba, va destacar la necessitat de reforçar l’entitat amb l’impuls a projectes “innovadors i de futur” per tal de fer front “als moments d’incertesa econòmica”, però també “de canvis en el model comercial”. Vallcorba va ser d’aquesta manera referència a la futura implantació del Corte Inglès a la ciutat i va insistir en la necessitat de “desenvolupar projectes que situïn la nostra oferta en posició de competitivitat.

La presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, va felicitar els comerciants que treballen “des de la il·lusió” després d’explicar que un 60% de les compres “les fem per il·lusió”, i va recalcar el compromís de “continuar treballant pels comerços competitius i innovadors” en col·laboració amb la Unió de Botiguers.

L’alcalde, Joan Antoni Baron, que va cloure les intervencions, va apel·lar de nou a la capacitat de treball dels mataronins per tirar endavant en una situació “de nous reptes i noves formes de comerç” a la ciutat. “Està en mans de tots que els reptes siguin oportunitats”. “Caldrà ser imaginatius i treballar, a la mataronina, aixecant les persianes ben aviat i treballant”, va insistir Baron, que va explicar que el paper de l’administració serà “acompanyar” el comerç per què sigui “un motor important de l’economia” i una referència tant a la mateixa ciutat com al conjunt del territori. Baron va voler acabar el discurs, segons va dir, treient-se el barret d’alcalde i com a ciutadà, va agrair la tasca dels dependents i dependentes dels comerços “que ens cuiden i ens tracten amb carinyo”. “Moltes gràcies per haver-me cuidat”, va finalitzar.

La festa del 30è aniversari es va cloure amb una divertida actuació del Mag Lari, que va fer participar en els seus trucs de màgia a alguns dels assistents.

No hay comentarios: