domingo, octubre 19, 2008

El VI Cicle de Concerts del Foment Mataroní


Arts Cambra interpreta les 'Quatre Estacions' al Foment Mataroní

El concert inclourà el recitat dels versos que van inspirar Vivaldi per a aquesta popular composició

per V. B. - fotos Cedida - 17/10/2008 12:01 (48 lectures)

Sergi Alpiste, violinista de la formació
El VI Cicle de Concerts del Foment Mataroní convida aquest divendres, dia 17, el conjunt de corda barceloní Arts Cambra, que interpretarà una particular versió de les Quatre Estacions d’Antonio Vivaldi. El compositor italià del barroc va crear amb les Quatre Estacions una peça completament descriptiva basada en uns sonets escrits en italià antic. Raquel Garcia, violinista d’Arts Cambra, explica que han fet traduir “per primer cop” aquests sonets al català, una tasca que ha anat a càrrec de Marc Rosich. Els versos seran recitats al principi de la interpretació de cada estació. La violinista destaca que el caràcter descriptiu de l’obra de Vivaldi és especialment remarcable, fins a incloure mencions a la partitura. “Hi ha un fragment en què la viola fa uns sons molt obstinats, i a la partitura Vivaldi hi escriu que es tracta del lladruc d’un gos”, explica Garcia.

La formació ha decidit interpretar les Quatre Estacions sense els instruments originals de l’època “Les cordes de tripa tenen força projecció però els falta cos per a l’acústica del Foment”, destaca Garcia. L’afinació que utilitzaran, en aquest sentit, serà l’habitual 4.40. En qualsevol cas, el recital d’Arts Cambra oferirà una visió diferent i molt més enriquidora de les Quatre Estacions, una de les composicions de música clàssica més populars de tots els temps.

Vuit anys de trajectòria
Arts Cambra va néixer a Barcelona l’any 2000 i el formen un grup de joves músics que tenen per objectiu renovar el concepte de concert i interpretació de la música clàssica. El conjunt ha actuat a la Maestranza de Sevilla, a la fira de teatre de Tàrrega, i prepara una versió de l’Stabat Mater de Pergolesi per al Palau de la Música. Les Quatre Estacions de Vivaldi la van estrenar el març de 2004 al Palau Robert amb gran èxit de públic i crítica.

No hay comentarios: