domingo, octubre 05, 2008

El certamen, convocat pel Misisteri de Sanitat i Consum, promou el consum responsable entre els estudiants de secundària

Alumnes del Miquel Biada guanyen el primer premi de Consumópolis

El certamen, convocat pel Misisteri de Sanitat i Consum, promou el consum responsable entre els estudiants de secundària

per capgros.com/Efe - 03/10/2008 18:12 (113 lectures)
Cinc alumnes i un professor de primer d’ESO de l’institut Miquel Biada han resultat guanyadors del certamen escolar Consumópolis sobre consum responsable, que convoca el Ministeri de Sanitat i Consum. Els guanyadors són el professor Andreu Rabassa i els estudiants Lorena Torres, Araceli Moledo, Esther Fernández, Iris Olea i Jaume Boix, que formaven l'equip Límit 14 dies i que van obtenir el premi després de superar diferents proves pedagògiques i crear una revista en defensa del consum responsable.

El titular del Ministeri de Sanitat i Consum, Bernat Soria, va presidir dijous, dia 2 el lliurament dels guardons del certamen escolar Consumópolis. Soria va recordar que, en períodes de recessió com l'actual, "un consum responsable i la defensa dels drets dels consumidors cobren especial rellevància, ja que aporten seguretat als ciutadans".

El premi per a cada un dels membres dels equips guanyadors -cinc alumnes i el professor o professors que han coordinat els seus treballs- consisteix en un ordinador portàtil i en una dotació econòmica per invertir en material educatiu per als col·legis.
En la categoria de tercer cicle d'Ensenyament Primari el guanyador de l'edició d'aquest any ha estat l'Equip 1, del col·legi d'educació infantil i primària Miguel de Cervantes, de Piedrabuena (Ciudad Real). En la categoria de segon cicle d'ESO, el guanyador ha estat l'equip Flick, de l'institut Enrique de Arfe, de Villacañas (Toledo).

Promoure el consum responsable
Aquesta iniciativa, que convoca l'Institut Nacional del Consum (INC) des de fa vuit anys i que per tercera vegada s'ha organitzat de manera conjunta amb les Comunitats, està destinada a promoure pràctiques de consum responsable entre els alumnes del tercer cicle d'Ensenyament Primari -entre 10 i 12 anys- i dels d'Ensenyament Secundari Obligatori, ESO -entre 12 i 16 anys-.

Consumópolis consisteix en un joc interactiu accessible previ registre a través de la pàgina web del INC (www.consum-inc.es), de les diferents Comunitats o del propi lloc creat amb aquesta finalitat (www.consumopolis.es/docs/CCAA_CAS.pdf.). Una vegada registrats, els participants, agrupats en diferents equips, han de crear un personatge que es mogui a la ciutat virtual Consumópolis, amb el qual hauran de resoldre en una primera fase una sèrie de jocs pedagògics i lúdics. En una segona etapa, els diferents equips han de crear una revista en paper que ressalti els valors del consum responsable.

No hay comentarios: