domingo, octubre 19, 2008

BLOG DEL IVAN

L’educació és una prioritat.
Pels socialistes l’educació és una prioritat.

Ho és perquè l’educació ens permet oferir a tots els ciutadans i ciutadanes elements claus per la seva vida: formar-se com a persona; integrar-se al món en què vivim i dotar-nos de coneixements i habilitats per a poder fer camí en el món professional. L’educació ens permet poder afrontar amb garanties cada etapa de la nostra vida.

És per quest motiu que l’esforç que el govern de la ciutat està fent en educació és important i clau pels propers anys. Intervenint i millorant les condicions de totes les dimensions de l’educació en la ciutat: en les escoles bressols, en primària i en secundaria, en les escoles d’adults, en la formació universitària, en la formació permanent, l’educació especial, per exemple.

Estem construint i projectant nous equipaments escolars: el CEIP Montserrat Solà (a cal Collut), el CEIP Ma. Mercè Marçal (a Figuera Major) i el l’ Escola Bressol a Figuera Major (al costat del CEIP Ma Mercè Marçal), tots ells per estar enllestits per a l’inici del curs 2009. I estem projectant l'Escola Bressol "Els Bombers" (a Cerdanyola) i el CEIP Marta Mata (a Cirera), amb una previsió de finalitzar les obres d’aquests el febrer del 2011.

Estem potenciant l’educació universitària de qualitat a Mataró. El passat mes de juliol es va signar un conveni de cooperació entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal per a la integració de l'Escola Universitària del Maresme i l'Escola Universitària Politècnica de Mataró a la Fundació TecnoCampusMataró. L’objectiu és que la ciutat tingui una bona oferta en formació universitària basada en coneixement i la generació de talent, i consolidar un únic model universitari al Maresme més competitiu i basat en l'emprenedoria, la internacionalització i la professionalització dels estudis.

Aquest esforç ara ja no el fem sols, ara la Generalitat s’implica en l’educació de la ciutat: el Conseller Maragall i l’Alcalde Joan Antoni Baron van signar a finals de juny un acord per compartir responsabilitats en disseny de l’educació i aconseguir un millor disseny educatiu dels municipis amb la participació dels ajuntament que són qui coneixen millor les necessitats educatives de les ciutats. Un acord que busca aconseguir la cohesió social, l’excel·lència i l’equitat.

Mataró, a més, és des del passat mes d’abril seu dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental del Departament d'Educació, un territori que engloba 234 centres educatius, on s’escolaritzen 114.123 alumnes i hi treballen 9.628 docents. Una aposta de la Generalitat per la feina ben feta des de la ciutat i pel lideratge de Mataró en els aspectes educatius.

L’educació és una prioritat i així s’està portant a terme en les accions que el govern de Joan Antoni Baron està tirant endavant.

Ivan Pera i Itxart
Regidor del Grup Municipal Socialista

No hay comentarios: