domingo, octubre 05, 2008

Una imatge del Correllengua de l'any passat a Mataró


El Correllengua arriba a Mataró per a potenciar l’ús social del català

La festa, que comptarà amb la tradicional cercavila, presenta una matinal de ràdio com a principal novetat

per V. B. - fotos Santi Flores - 03/10/2008 16:38 (132 lectures)

Una imatge del Correllengua de l'any passat a Mataró
El Correllengua, que enguany celebra la seva dotzena edició, arriba aquest cap de setmana a Mataró i el Maresme. L’objectiu de la festa es manté intacte: aconseguir el ple reconeixement de la unitat de la llengua catalana, l’oficialització a tot el territori i el foment d’uns hàbits de fidelitat lingüística. “És una festa plenament vigent, que serveix per seguir reivindicant l’ús social de la llengua catalana”, destaca Juliana Bacardit, presidenta local de la Coordinadora d’Associacions per a la Llengua catalana (CAL).

L’acte principal del Correllengua a Mataró serà la Cercavila de gegants, bastoners i cavallets, que recorrerà dissabte, dia 4, els carrers del centre des de la plaça dels bous fins la plaça de l’Ajuntament, encapçalada per la Flama de la llengua. Després de la rebuda de la flama, l’actriu Anna Lluc llegirà el Manifest del Correllengua, que precedirà una festa infantil amb xocolatada i ball.

Una de les novetats d’aquesta edició és el “matinal intensiu de ràdio i música en català” que oferirà l’emissora municipal Mataró Ràdio diumenge, dia 5. Presentat per Pere Cardona i Jonathan Argüelles, el programa comptarà amb la presència d’actors i actrius com Roger Pera, Rosa Renom, Xavier Bertran o Gemma Brió. “No tenim molt clar com sortirà, però és un acte que ens fa molta il·lusió”, destaca Bacardit

No hay comentarios: