miércoles, abril 23, 2008

Editen 10.000 exemplars de punts de llibre amb poesia local per Sant Jordi.


Editen 10.000 exemplars de punts de llibre amb poesia local per Sant Jordi.

Els punts es repartiran als comerços del centre i compten amb poemes de cinc autors locals, sota el lema 'El so dels poemes' (capgros.com - 09/04/2008 ).

“El so dels poemes”. Aquest és el lema que engloba els 10.000 punts de llibre que editarà l´Ajuntament per Sant Jordi amb poemes d´autors locals contemporanis. La iniciativa, que el consistori ha tirat endavant conjuntament amb Comerç Mataró Centre, la biblioteca Pompeu Fabra, el Centre de Normalització Lingüística i la llibreria Robafaves, presenta cinc models de punt de llibre corresponents als versos dels cinc poetes escollits: Ventura Ametller, Isidre Julià, Joan Carles Gonzàlez, Josep M. Calleja i Lola Casas.

Els punts es repartiran durant la setmana de Sant Jordi a les botigues del centre de la ciutat amb la voluntat que els compradors busquin els cinc models per diferents establiments; junts, com un puzzle, completen la imatge de l´estació de Mataró.“Donant voltes al concepte del so dels poemes, vam pensar que un so molt característic a tot el Maresme és el del tren”, explica Mercè Millán, directora de la Pompeu Fabra. “És un so melancòlic, que a la comarca anuncia pluja perquè ve de llevant”. La imatge de l´estació escollida, a partir d´un disseny del mataroní Jordi Cuyàs, és “agressiva”, segons Millán, i contrasta amb la calidesa dels cinc poemes. “A la poesia també es dona aquest contrast entre la bellesa de les paraules i la duresa del seu significat”.

L´edició d´aquests punts de llibre s´emmarca en la campanya de Sant Jordi 2008, en què la poesia tindrà enguany un pes específic molt important. El conjunt d´activitats impulsades pel Patronat de Cultura es donaran a conèixer el proper dilluns. D´altra banda, la biblioteca Pompeu Fabra ultima l´edició d´una guia de lectura dedicada als poetes locals contemporanis. La publicació recull el material dels poetes mataronins que es pot trobar a la xarxa de biblioteques, i compta amb una introducció de l´escriptor i periodista Albert Calls.

V. B.

No hay comentarios: