martes, abril 22, 2008

MATARÓ CREARÁ UNA INCUBADORA

Mataró crearà una incubadora per desenvolupar els projectes dels joves

L’IMPEM vol aconseguir que els treballs universitaris o de cicle formatiu puguin fer créixer el teixit empresarial a la ciutat

per Salva Fernàndez - fotos S.F. - 21/04/2008 18:42 (182 lectures)

Romero i els empresaris durant la presentació del concurs
La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha explicat aquest dilluns, dia 21, que passat l’estiu Mataró tindrà una incubadora dedicada a dur a terme els projectes empresarials fets pels estudiants d’universitat i cicles formatius de la ciutat. “No podem desaprofitar aquestes idees, que les podem casar amb l’objectiu de tenir més projectes empresarials”, ha explicat Romero, qui assegura que “molts professors ens comenten que hi ha molts treballs presentats que serien perfectament realitzables”. Aquesta “preincubadora” estaria enllestida passat l’estiu i serviria per enriquir les dades que té l’IMPEM: anualment hi ha uns 700 emprenedors i es creen prop d’un centenar d’empreses, majoritàriament del sector dels serveis i de les tecnologies.

Romero ha explicat aquest projecte en la presentació de la tercera edició del concurs ‘Aprendre a emprendre’. Adreçat a estudiants de secundària, Cicles formatius de Grau Mig i Superior, i Batxillerat de Mataró, aquest concurs pretén “potenciar i incentivar la capatitat emprenedora”, ha assegurat la presidenta de l’IMPEM. Aquest concurs afegeix la nova categoria de “millor idea de negoci”, i seguirà en la línia de l’Institut de voler “potenciar la relació amb el sector privat”. Per això, a l’acte hi havia representants de les empreses patrocinadores com Sala assessoria informàtica, Alooha i Sintelec. Els empresaris han destacat la vocació d’aquest concurs de “fomentar l’esperit emprenedor des d’etapes molt recents” i l’incentiu que suposa pels joves.

La presidenta de l’IMPEM ha posat un exemple sobre la importància de cultivar l’emprenedoria: “Als Estats Units, en preguntar que volen ser de grans els nens, la gran majoria aposta per tenir una empresa pròpia; aquí la resposta és ser funcionari”. “O de les entitats financeres”, ha afegit un dels empresaris. Romero ha qualificat aquest fet de “preocupant” i ha assegurat que des de “l’administració s’ha de fer créixer el teixit empresarial”, i ha remarcat el paper d’aquest tipus de concursos i el de la propera preincubadora per treballar en aquesta línia.

No hay comentarios: