domingo, abril 27, 2008

SAN JORDI 2008



Sant Jordi 2008


'Des que visc aquí el meu marit sempre em regala una rosa'

Un grup de mares nouvingudes de l’Escola Camí del Mig comparteix impressions sobre la Diada de Sant Jordi

per S.F. - fotos S.F. - 23/04/2008 18:09 (327 lectures)

Les mares fent un cafè a la Plaça de Santa Anna
Un grup de mares de l’Escola Camí del Mig, entre les quals n'hi ha algunes d'orígen immigrant, ha conegut de prop la Diada de Sant Jordi. El programa 'Fem un cafè' del centre educatiu reuneix cada dimecres, des de fa dos anys, a diverses mares que comparteixen reflexions sobre diversos temes, participen en activitats i coneixen de més a prop la ciutat de Mataró. Aquest dimecres, coincidint amb el Sant Jordi, les activitats han consistit en traçar diverses rutes per la ciutat fins acabar a la Plaça Santa Anna per tastar de ben a prop com es viu el 23 d’abril al centre de Mataró. Anna Oliveras, professora encarregada d’aquest programa, explica que els objectius "s’assoleixen perquè la gent participa i les activitats que duem a terme cada dimecres interessen bastant".

Salimatou té el seu fill a l’escola Camí del Mig i valor positivament la tradició de Sant Jordi: “nosaltres no tenim cap cosa semblant, però des que estem aquí el meu marit em regala roses i jo li regalo un llibre sempre”. “Els nostres fills es troben totalment integrats amb aquesta cultura i els hi agrada molt”, afegeix. Una altra mare marroquina, arribada fa tres mesos a Catalunya, explica que és “la primera vegada que en sento a parlar”. “L’ambient és molt bonic, l’escenificació amb les roses i els llibres i la història que explica està molt bé també”, afegeix la seva companya que li tradueix les impressions. La Mònica, acabada d’arribar del Brasil, té dos fills que han arribat a mig curs a l’escola. “És una tradició preciosa”, explica, mentre que assegura que els seus dos fills es fan els regals pertinents: “Entre ells es celebren el Sant Jordi, ella li ha regalat un llibre i ell una rosa”.

El programa “fem un cafè” s’inclou dins el projecte “Caminem plegats” del CEIP Camí del Mig, que realitza diverses activitats per millorar la participació de totes les famílies del centre. Cada dimecres, de 3 a 5, el grup de mares, que oscil·la entre la desena i la trentena depenent del mes i de les activitats, es reuneix per intercanviar impressions i visions des de les diferents cultures a les que pertanyen. “Podem estar molt contents de com està funcionant tot”, assegura Oliveras.

No hay comentarios: