martes, abril 29, 2008

LA FUNDACIÓN MARESME MATARÓ


La Fundació Maresme obre una web adreçada a nens amb discapacitat

Lamosqueta.cat és un projecte educatiu basat en jocs interactius de gràfics i sons dedicat a infants de fins a quatre anys

per S.F. - fotos S.F. - 28/04/2008 18:47 (119 lectures)


La Fundació Maresme ha presentat aquest dilluns, dia 27, un portal web multimèdia adreçat a nens amb discapacitat i infants de fins a 4 anys. Lamosqueta.cat compta amb jocs interactius de gràfics i sons adaptats principalment a nens amb necessitats educatives especials i recursos per als seus familiars i educadors. El projecte es dirigeix amb continguts informatius com notícies i vídeos a tot l’entorn de l’infant discapacitat. La professora de la Fundació Maresme Núria Vilà ha explicat que les activitats i jocs educatius que ofereix Lamosqueta.cat són “galeries causa-efecte en les que els menuts es poden expressar, un alfabet català i contes en llenguatge SPC, català i castellà”. Tot un material pedagògic que mitjançant “el color, la imatge, la música i els seguiments visuals per la pantalla permet treballar la memòria, la situació espacial i l’alfabet”. Vilà també ha explicat que el control és molt senzill ja que es limita a l'utilització dels dos botons del ratolí que es poden adaptar com a dos polsadors.


Lamosqueta.cat és un projecte finançat pel Centre de Desenvolupament Empresarial (CIDEM) de la Generalitat de Catalunya. La idea va iniciar-se el 1998 de la mà de l’Escola d’Educació Especial L’Arboç de la Fundació Maresme i l’Escola Universitària Politècnica de Mataró. En aquell moment la Fundació buscava desenvolupar un programari informàtic adaptat als usuaris multidiscapacitats de l’Arboç. Després tres projectes, Lamosqueta.cat ha vist la llum amb un objectiu que tenia Vilà des d’un bon principi: “No volíem que fos una cosa en cd, volíem que estigués lliure i a l’abast de tothom a internet”. “És una aposta per les noves tecnologies de cara a la innovació en el treball perquè tots plegats acabem fent el salt tecnològic”, ha afegit. Després de la presentació, els assistents a l'acte han pogut veure in-situ com dos infants de la Fundació Maresme utilitzaven els jocs del portal.

No hay comentarios: