sábado, abril 19, 2008

LES DONES

Mila Arcarons: “Fem un pas històric: tanquem un cicle en la lluita contra la violència masclista i n´obrim un de nou”

El Parlament aprova la Llei dels drets de les dones per a l´eradicació de la violència masclista

La portaveu del grup Socialistas-CpC a la comissió dels Drets de les Dones al Parlament de Catalunya, Mila Arcarons, considera que avui “fem un pas històric: tanquem un cicle en la lluita contra la violència masclista i n´obrim un de nou”, amb l´aprovació de la Llei dels drets de les dones per a l´eradicació de la violència masclista. Arcarons ha detallat que “obrim un cicle amb més recursos, amb més suport, amb una mirada més ferma i contundent contra la violència, amb una mà, la mà pública oberta envers les dones i els seus fills i filles”. “Amb més drets, especialment amb més drets”, ha afegit.

La diputada socialista ha explicat que amb aquesta llei “volem potenciar el rebuig cap a la violència, travar-lo encara més, fer-lo més social, que esdevingui això, social, cívic, ciutadà, que s´estengui a tots els agents que hi ha d´intervenir”. Del procés d´elaboració de la llei i dels resultats obtinguts, Arcarons ha dit que s´han aconseguit quatre fites: “trencar el silenci; incorporar la veu, la mirada, i l´experiència de les dones maltractades a la llei; implicar activament les institucions; i el compliment dels compromisos del Govern”.

El paper dels ajuntaments

Mila Arcarons considera que “aquesta llei garanteix tres coses bàsiques per nosaltres i també, ens sembla, per la ciutadania: més compromís, més drets i més confiança”. En la seva intervenció davant el Ple del Parlament, la diputada socialista ha recordat que “els ajuntaments han estat pioners en aquesta lluita, hi han dedicat esforços, diners, recursos humans, han fet projectes innovadors i arriscats, han reclamat des de sempre més finançament i competències, i aquesta llei contempla ambdues coses”.

No hay comentarios: