sábado, abril 25, 2009

Els assistents han acordat celebrar una tercera sessió de treball abans de l’estiu, durant la qual es preveu tractar temes genèrics que afecten al ter

Municipis de l’entorn de Mataró debaten sobre el traçat del tren orbital

Mataró presentarà al·legacions al projecte per tal de rebaixar les afectacions i preservar millor les Cinc Sènies

per J. V. - 24/04/2009 19:24 (64 lectures)
El traçat de la futura línia del tren orbital ha centrat la segona reunió entre els municipis de l’entorn de Mataró, que s’ha celebrat aquest divendres, dia 24, a Argentona. El regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas, ha participat en aquesta trobada a la qual també han assistit representants dels ajuntaments d’Argentona, Cabrera, Cabrils, Dosrius, Òrrius, Llavaneres i Vilassar de Mar. Aquestes reunions tenen com a objectiu la coordinació urbanística i territorial entre aquests municipis, que l’any 2006 van recollir en la Declració de la Riera d’Argentona la seva voluntat de cooperar i treballar conjuntament al voltant d’aquestes qüestions. En la primera de les reunions, celebrada el desembre passat, es va debatre principalment sobre el Pla Territorial Metropolità. Aquesta segona reunió celebrada avui ha servit per debatre sobre la reserva de sòls de la línia orbital ferroviària. En aquest sentit, Bassas explica que Mataró presentarà al·legacions al projecte de traçat per tal de “rebaixar les afectacions” i aconseguir que el traçat “sigui respectuós amb les Cinc Sènies”. “Volem que el 100% d’aquest tram estigui soterrat”, explica el regidor. Bassas afegeix que abans de presentar les al·legacions es celebrarà un Consell de Ciutat específic per tractar d’aquest tema.

Els assistents han acordat celebrar una tercera sessió de treball abans de l’estiu, durant la qual es preveu tractar temes genèrics que afecten al territori, com la Carta del Paisatge de la riera d’Argentona, o el Pla especial del Montnegre-Corredor.

No hay comentarios: