sábado, abril 25, 2009

La presentació, que ha comptat amb la cloenda de l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i amb la periodista especialitzada Milagro Pérez Oliva


L'Hospital de Mataró celebra deu anys amb l'objectiu de 'seguir creixent'

L'acte inaugural de la celebració de l'efemèride repassa la història del Consorci Sanitari del Maresme

per S.F. - 24/04/2009 17:44 (65 lectures)


El Consorci Sanitari del Maresme ha inaugurat aquest divendres, dia 24, l’acte commemoratiu del seu desè aniversari. En una presentació davant diverses autoritats i treballadors de l’Hospital de Mataró, Albert Verdaguer, adjunt de gerència del Consorci, ha assegurat que el futur del centre està lligat a “augmentar l’oferta sanitària actual”. Per Verdaguer, que ha estat l’encarregat de fer el repàs dels deu anys d’història d’aquest Consorci, cal fer “un creixement sostingut” que segueixi el camí lligat “a l’increment de la població”, tal i com ha passat fins ara. A més, ha recordat que volen “ser referència universitària”, i que per això “hi ha un pla estratègic que marca les línies futures en el creixement del nostre centre”.

La presentació, que ha comptat amb la cloenda de l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i amb la periodista especialitzada Milagro Pérez Oliva –El País-, ha començat amb un trajecte pels inicis de l’Hospital i la situació sanitària de Mataró. Xavier Balanzó, cap de la UCI de l’Hospital, ha anat desgranant diverses situacions al llarg dels anys, recordant que aquest consorci ha estat un “dels mal de caps del senyor [Manel] Mas”, ex-alcalde present a l’acte. Entre d’altres moments, s’ha recordat quan a finals dels vuitanta es necessitava una ampliació i poc després es plantejava el fet de crear un Hospital nou.

Per la seva banda, Carles Manté, president del Consell Rector, ha explicat que a partir dels anys vuitanta es va començar a buscar “l’equitat” i es va liderar a Catalunya diversos aspectes, des del “suport de l’administració local” fins “a una atenció diferent per a la gent gran”. “La generalitat va castigar aquest lideratge prioritzant altres poblacions”. Als noranta, es va destacar per la millora de l’eficiència. “Una reforma organitzativa que va servir per atendre més pacients amb els mateixos llits”, recorda. Manté ha explicat que oficialment es va inaugurar el consorci el 12 de desembre de 1998, tot i que no va ser fins el 23 d’abril del 1999 quan es va posar en marxa. Entre la història de la situació sanitària a Mataró i part del Maresme també han parlat de dades. El 1999 s’atenien 2500 persones diàries. Actualment se n’atenen unes 5.000.

No hay comentarios: