domingo, abril 12, 2009

l´emissora, juntament amb Ràdio Nacional, en sisena posició de les emissores més escoltades. Mataró Ràdio,


Bons resultats de Mataró Ràdio al Baròmentre de la Comunicació.

Un 70% dels oients de l´emissora municipal és castellanoparlant. (Totmataro.cat 24.3.09)


El Baròmetre de la Comunicació i de la Cultura de Catalunya ha atorgat en la seva darrere onada 20.000 oients a l´emissora municipal Mataró Ràdio.

Dels resultats a la comarca del Maresme se´n desprèn que Mataró Ràdio compta amb una audiència de 20.000 oients que l´han escoltat en els últims 30 dies, xifra que situa l´emissora, juntament amb Ràdio Nacional, en sisena posició de les emissores més escoltades. Mataró Ràdio, a més, és la primera de les emissores locals de la comarca que apareix a la llista.


El perfil de l'oient

L´informe del Baròmetre també identifica el perfil de l´oient de Mataró Ràdio. Així, un 57% dels oients són dones; el grup d´oients majoritari, amb un 35%, té entre 25 i 44 anys, seguit del grup de 45 a 64 anys, amb un 33%, i el 71% dels oients parlen habitualment el castellà, entre altres dades. A més, al tractar-se d´un estudi comarcal, es pot veure que un 70% són veïns de Mataró, i la resta corresponen a oients dels municipis veïns.

El Baròmetre
El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura de Catalunya és l´estudi de mesura i anàlisi de les audiències i consums culturals (premsa escrita, revistes, ràdio, televisió, entre d´altres) dels territoris de parla catalana impulsat per la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura.

El Baròmetre és un estudi ininterromput que es fa al llarg dels 12 mesos de l´any, mitjançant entrevistes personals realitzades a la llar habitual, amb un mostra de 29.985 persones majors de 14 anys, de les diferents comarques de Catalunya.
Redacció

No hay comentarios: