sábado, abril 18, 2009

Per últim, va animar les dones a convertir-se també en emprenedores. “Esperem que molts joves s’emmirallin en vosaltres”, va afegir la presidenta de l





Conviden els joves empresaris a arriscar i cooperar

Joves emprenedors de la comarca creen una nova associació que neix amb la voluntat de fomentar la creació d’empreses

per J. V. - fotos strategycomm - 17/04/2009 13:22 (108 lectures)

Un instant de l'acte
Els joves que han crescut jugant amb videojocs han assumit el risc del fracàs com un fet natural i no temem arriscar-se i tornar a començar. Aquest és el tarannà que ha de caracteritzar també els joves emprenedors, que han de ser “valents”, i encara que s’equivoquin, tenir l’empenta de tornar-ho a intentar. Així ho va afirmar l’economista i blocaire Marc Vidal, en una conferència que va servir per vestir la presentació pública de la delegació del Maresme de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC). Vidal va fer un repàs a les causes de l’actual crisi econòmica, una “crisi sistèmica” que, al seu parer, donarà pas a la “revolució del coneixement”. En aquest context, va dir Vidal, no seran els polítics sinó els empresaris “els responsables de fer alguna cosa”, que passa per gestionar el coneixement i fer-ho també a través de la xarxa.

L'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) neix, segons va explicar el seu president David Anton, amb l’objectiu de dotar d'eines als joves emprenedors perquè generin activitat empresarial a la comarca i de crear xarxa perquè els associats facin negoci amb altres associats i amb altres empreses. Anton explica que la creació de la delegació maresmenca és una “conseqüència lògica” de l'esperit de l'associació. “Si som referents a Catalunya, és important descentralitzar per arribar als joves empresaris de tota la comarca”, va afirmar.

L’entitat va estar apadrinada pel director general de Caixa Laietana, Josep Ibern, per la presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, i per la presidenta de la Fagem, Roser Moré, que van coincidir en destacar el “valor” de ser emprenedor en un moment de crisi com l’actual. “Tot i la crisi continuen sortint idees, i les tenen els joves”, va dir el director general de Caixa Laientana, que també va advertir als joves empresaris que “cooperar i anar tots junts és més importants del que sembla”. Romero, per la seva banda, va reivindicar el paper de l’empresari com una peça clau “per articular un discurs de comarca que ajudi a reivindicar el que ens és propi i a ser més competitius”. N aquest procés, la presidenta de l’IMPEM també es va autoimposar deures: “l’administració ha d’ajudar els empresaris, facilitar-los la feina reduint el temps i els terminis per atorgar les llicències”. Per últim, va animar les dones a convertir-se també en emprenedores. “Esperem que molts joves s’emmirallin en vosaltres”, va afegir la presidenta de la Fagem Roser Moré.

No hay comentarios: